De La Maison Providence

Dogue de Bordeaux

Welkom op onze website

Ik, Petra Tobben, ben met mijn partner Ludy Willems liefhebber en fokker van de Bordeaux Dog. We wonen met onze honden en andere dieren in het buitengebied van het Limburgse plaatsje Montfort.

Mijn liefde voor de Bordeaux Dog dateert uit 2000 toen ik in aanraking ben gekomen met het ras op mijn stageplaats bij een dierenpension. Ik heb me verdiept in het ras en vervolgens is de eerste Bordeaux Dog “Buks” onderdeel van mijn leven geworden. Het begin van een passie.

Na het afronden van mijn opleiding als dierondernemer in 2003, besloot ik dat ik verder wilde met het ras. Mijn tweede Bordeaux Dog Lotje kwam er toen bij. Naar haar heb ik onze kennel vernoemd: “De La Maison Providence” (van huize het Lot).
Van Lotje hebben wij helaas geen pups gekregen.

Niet veel later kwam Yona, mijn eerste zwartmasker: een langgekoesterde wens. Yona is de stammoeder van onze kennel en heeft ons het eerste nestje ‘Providence pups’ geschonken. Nadat ik een reu uit dit nest bij Ludy plaatste, is ook bij hem het Bordeaux Dogvirus aangewakkerd.  Ludy en ik bleken na verloop van tijd meer te delen dan alleen de liefde voor de honden en we zijn samen verder gegaan.

Inmiddels is de hobby “honden” een manier van leven voor ons. Ze  zijn een integraal onderdeel van ons gezin en leven bij ons in huis. Ik heb, naast mijn diploma als dierondernemer, ook mijn diploma als Natural Dogtrainer en gedragsconsultant behaald en heb een hondenschool onder de naam DOGS & ADVICE. 

Verder blijf ik zoveel als mogelijk op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de kynologie, onder meer door het volgen van workshops, seminars en lezingen.